Vauvan nukuttaminen voi olla kovaa työtä
Vauvan nukuttaminen voi olla kovaa työtä

Monessa vauvaperheessä illat ovat levotonta aikaa. Miten rauhoittaa vastasyntynyt vauva nukkkumaan levollisesti? Lue tästä vinkit vastasyntyneen vauvan nukuttamiseen.

Päivän ja yön ero

Vauvan nukuttaminen voi olla kovaa työtä. Vastasyntyneet eivät osaa vielä erottaa päivää yöstä. Jotkut vauvat tuntuvat olevan aktiivisimmillaan juuri yöaikaan.

Siksi onkin tärkeää opettaa vauvalle päivän ja yön ero. Aloita luomalla vauvalle turvallinen ja rentouttava uniympäristö. Päiväunet voidaan nukkua valoisessa ympäristössä tottuen päivän luonnollisiin ääniin. Yöaikaan korostetaan pimeää ja hiljaista ympäristöä.

Anna vauvan auttaa itseään uneen

Yksi tapa auttaa vastasyntynyttä vauvaa nukahtamaan on antaa vauvalle mahdollisuuden rauhoittaa itsensä takaisin uneen esimerkiksi viemällä peukalon tai käden suuhun tai silittämällä hellästi poskea.

Unirutiinit

Unirutiinit luovat vauvalle vihjeitä, että on uniaika. Joka iltaisia unirutiineita voi olla vaikkapa musiikki, kylpy, iltasadun lukeminen.

Opettele tuntemaan vauvan väsymyksen merkit

Kun vauva on väsynyt, se yleensä näyttää väsymyksen merkkejä. Näitä väsymyksen merkkejä voivat olla esimerkiksi haukottelu, kiukkuisuus, nyrkkien puristaminen, kiinnostuksen menettäminen leikkimiseen.

Love to Dreamin tavoite on auttaa vauvoja sekä vanhempia, saavuttamaan pidemmät ja paremmat unet. Innovaation ja vauvojen todellisen unirutiinin ymmärryksen kautta syntyi Love to Dreamin Kolme askelta parempaan uneen.

Swaddle Up-kapalopussi luo vastasyntyneelle vauvalle kohdunomaista turvaa ja pussin siivet takaavat luonnollisen uniasennon ja imemisreflektin. 


Haluatko pysyä ajan tasalla Baba Expressin tuoteuutuuksista, tarjouksista sekä muista ajankohtaisista asioista? Jätä sähköpostiosoitteesi, niin saat ensimmäisten joukossa uutiskirjeemme luettavaksesi.